Traditioneel wordt het gourmetstel weer uit de kast getrokken met Sinterklaas en sluiten we af met een heerlijk toetje. Deze keer maakte ik een dessert voor pakjesavond in de smaken van het seizoen. De smaken van peer en speculaas zijn perfect om het avondje mee af te sluiten. Dit toetje is super snel in elkaar gezet! Laat je de crumble weg dan is het letterlijk in 5 minuten klaar.
Ingrediënten: (4 personen)
- 250 ml slagroom
- 1 peer
- 75 gram peer-appelmoes van Servero of fruithapje peer 4+
- 1 zakje klopfix
- halve theelepel koek en speculaaskruiden
- 1/4 theelepel kaneel
- 30 gram roomboter
- 30 gram amandelmeel
- 30 gram havermout
- Syrup gold, honing of een andere zoetstof
Bereiding:
Zet de oven aan op 200 graden en bekleed de ovenplaat met bakpapier. Smelt de roomboter in een pannetje en zet het vuur uit. Voeg hier amandelmeel, havermout en zoetstof naar smaak aan toe (+/- halve theelepel). Voor de touch heb ik nog wat koek en speculaaskruiden toegevoegd. Mix het door elkaar en leg op de ovenplaat. Laat dit in de oven krokant worden in ongeveer 10 minuten. Let goed op en schep regelmatig om. Elke oven werkt tenslotte anders. Snijd de peer in kleine stukjes. Klop de slagroom stijf met klopfix. Voeg vervolgens de stukjes peer, peer-appelmoes en de kruiden toe. Roer voorzichtig om zodat de lucht in het mengsel blijft zitten. Voeg naar smaak nog wat zoetmiddel toe (+/- 1 theelepel). Verdeel de mousse over mooie glazen en zet in de koelkast. Bij het serveren van de mousse verdeel je de crumble er nog over. Hierdoor blijft deze lekker krokant. Smakelijk!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties