Een heerlijk dessert voor tijdens de feestdagen of om te maken met de restjes van de stoofperen. Enkel wat voorbereidingen waardoor je tijdens het dessert alles snel op tafel kunt zetten. Alleen even uit de koelkast halen en de laatste lange vingers erover verspreiden. Een van mijn lievelingsdesserts tijdens de feestdagen!
Ingrediënten: (4 personen)
- 125 gram mascarpone
- 125 gram slagroom
- 1 theelepel vanillearoma
- 1 eetlepel syrup gold van Green Sweet Stevia of honing
- 8 lange vingers of andere koekjes
- 4 stoofperen inclusief sap (zie hier het recept)
Bereiding:
Maak stoofperen volgens mijn recept, het AH verspakket (tijdens de feestdagen te koop) of koop een potje. Roer de mascarpone samen met de syrup of honing en de vanille aroma goed door elkaar. Klop de slagroom stijf en roer de mascarpone er voorzichtig doorheen. Proef even of het mengsel goed op smaak is en voeg anders nog wat zoetmiddel toe. Pak mooie glazen en verdeel hierover de helft van het mengsel. Snijd de stoofperen in kleine stukjes en verdeel hiervan de helft over het mengsel in het glas. Doe ongeveer per glas nog een eetlepel van het sap van de stoofperen over de inhoud van de glazen. Breek de lange vingers in kleine stukjes en leg de helft hiervan bovenop de stoofperen. Herhaal vervolgens de stappen van het mengsel en de stoofperen. Zet het geheel voor ongeveer 1,5 uur in de koelkast. De bovenste laag lange vingers kan je het beste pas erop leggen als je het toetje gaat eten, anders worden deze helemaal zacht. Versier eventueel nog met wat icingpoeder van Green Sweet Stevia of eventueel poedersuiker. Smakelijk!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties