Gezonde appelcake

De geur van verse appeltaart kan iedereen zich wel herinneren. Waarschijnlijk heb je nu meteen ook zin in die taart. Deze cake ruikt gelukkig precies hetzelfde, maar zonder onnodige suikers en vetten. Een verantwoorde cake om lekker van te genieten bij een bakkie koffie of een kop thee. Een voordeel is dus dat je van deze verantwoorde cake ook doordeweeks kan snoepen. Wie wil dat nou niet?!

Ingrediënten:

  • 150 gram gemalen havermout/havermeel
  • 75 gram amandelmeel 
  • 3 eieren
  • 100 gram griekse yoghurt
  • 100 gram appelmoes 0% toegevoegde suiker
  • 70 gram kokosolie of olijfolie
  • 1 eetlepel syrup gold van Green Sweet Stevia of honing
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 appels
  • 3 theelepels kaneel

Bereiding:
Zet de oven aan op 175 graden. Snijd de appel in kleine stukjes en mix dit met de kaneel. Klop ondertussen de eieren luchtig met een mixer. Doe vervolgens het amandelmeel, havermeel en bakpoeder in een aparte kom. Als de eieren goed luchtig zijn, voeg je hier de overige natte ingredièˆnten aan toe. Mix nog even kort tot een egale massa. Voeg voorzichtig in ongeveer 3 delen de droge ingredièˆnten toe. Roer dit luchtig door het mengsel en gebruik geen mixer. Als het beslag klaar is, proef je even of dit genoeg op smaak is. Extra syrup of honing kan je altijd toevoegen. Bekleed een brownie-vorm (28x18 cm) met bakpapier en doe hier de helft van het beslag in. (Een ovenschaal of springvorm kan je natuurlijk ook altijd gebruiken) Leg hier bovenop de appel en druk dit zachtjes aan. Verdeel de andere helft van het beslag erover en zorg dat de appel bedekt is. Zet de cake voor ongeveer 40/45 minuten in de oven. Let tussendoor goed op de bovenkant en dek de vorm zo nodig af met aluminiumfolie. Smakelijk!

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.