Gezonde bananenmuffins met vulling van perzik en cheesecake

Het is geen straf om deze bananenmuffins te eten als snack of zelfs als ontbijt. Een zoete combinatie van de banaan in combinatie met de cheesecake-vulling en perzik. Wederom zonder toegevoegde suikers omdat de bananen ervoor zorgen dat het baksel lekker zoet is. Een verantwoorde snack voor de broodtrommeltjes van de kinderen of om zelf lekker van te snoepen. 

Ingrediënten: (16 muffins)

  • 2 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 50 gram havermout
  • 100 gram amandelmeel
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 perziken (onrijp)
  • 1 theelepel kaneel
  • 125 gram zuivelspread
  • 1 eetlepel volkoren speltmeel van Molensteen
  • 1 theelepel vanillearoma

Bereiding: 
Zet de oven aan op 175 graden. Snijd de perziken in kleine stukjes en zet deze apart. Doe de bananen en 3 eieren in een hoge kom en pureer met de staafmixer. Doe dit wat langer dan normaal waardoor de eieren ook wat luchtiger worden. Doe hier vervolgens havermout bij en pureer nog even kort mee. Giet vervolgens het mengsel in een bak en voeg amandelmeel, bakpoeder, zout, kaneel en de perziken toe. Roer dit goed door elkaar. Maak ondertussen de cheesecake vulling. Doe de zuivelspread, 1 ei, volkoren speltmeel en vanillearoma in een kom en roer goed door elkaar. Vul de muffinvormpjes met een klein laagje beslag en doe hier bovenop een laagje cheesecakevulling. Sluit de muffins af met nog een laagje beslag. Let erop dat je niet teveel beslag gebruikt, want anders stromen de muffins over in de oven. Zet de muffins voor ongeveer 20/25 minuten in de oven. Smakelijk!

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.