Gezonde yoghurttaart met aarbeien-swirl

Een heerlijke zoete taart met een romige vulling met aardbeien. Deze taart is het perfecte ontbijttaartje of tussendoortje om de show mee te stelen. Het ziet er met de swirl namelijk super leuk uit! Daarnaast gemaakt met natuurlijke producten: een verantwoordere keuze!

Ingredièˆnten:

  • 125 gram dadels zonder pit
  • 100 gram havermout
  • 75 ml warm water
  • 750 gram Griekse yoghurt
  • 5 gelatine blaadjes en 1,5 eetlepel water
  • 1,5 theelepel vanille aroma
  • 250 gram (diepvries) aardbeien
  • 1 eetlepel maizena en 1 eetlepel water


Bereiding:
Haal het fruit uit de vriezer en laat ontdooien. Zet hierna de oven aan op 175 graden. Doe de dadels samen met het warme water in een keukenmachine of pureer met een staafmixer tot een zachte massa. Roer de havermout door het dadel-mengsel. Bekleed een springvorm(22/24 cm) met bakpapier en doe hier het havermout/dadel-mengsel in. Druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem voor 10 minuten in de oven. Leg de gelatineblaadjes in ruim koud water voor ongeveer 5 minuten. Doe de Griekse yoghurt samen met het aroma in een kom. Proef even of je de smaak lekker vindt en voeg zo nodig nog wat honing of aroma toe. Doe na het weken de gelatineblaadjes in een steelpannetje met 1,5 eetlepel water en verwarm deze (niet koken). Als de gelatine is opgelost voeg je voorzichtig het mengsel toe aan de yoghurt en blijf je het goed roeren. Als de bodem klaar is en een beetje afgekoeld kan de yoghurtvulling op de bodem. Zet de taart voor ongeveer 30 minuten in de koelkast. Pureer de aardbeien en verwarm in een steelpannetje. Doe in een bakje de maizena samen met het water en roer goed door elkaar zodat er geen klontjes meer in zitten. Doe beetje bij beetje de maizena bij de aardbeien en laat het inkoken. Als de aardbeien klaar zijn, laat je het pannetje afkoelen. Ik zette de pan in een bak met koud water om het proces te versnellen. Nadat de taart 30 minuten in koelkast heeft gestaan kan je de aardbeien er bovenop doen. Maak vervolgens met een vork het swirl effect in de taart. Laat de taart vervolgens ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast! Smakelijk.

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.