Met pasen heb ik deze heerlijke banaankoekjes gemaakt. Het is natuurlijk niet alleen maar lekker voor de paasdagen, want deze koekjes kunnen altijd gegeten worden. De koekjes zijn gemaakt met banaan, amandelmeel en havermout dus ideaal als verantwoord tussendoortje. Het blijft lekker om bij de koffie en thee jezelf te kunnen verwennen met een gezondere snack.
Ingrediënten:
- 2 rijpe bananen
- 1 ei
- 125 gram amandelmeel
- 75 gram havermout
- 1 eetlepel syrup gold van Green Sweet Stevia of honing
- 20 gram pure chocolade
- 30 gram cranberry’s
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 165 graden. Prak de banaan en voeg ei, amandelmeel havermout en syrup of honing toe. Roer dit goed door elkaar. Hak de pure chocolade grof en voeg dit samen met de cranberry’s toe aan het banaan-mengsel. Verdeel het beslag in hoopjes over de bakplaat en zet voor ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer of de koekjes en de onderkant goud bruin is, want dan zijn ze klaar. Laat de koekjes afkoelen en snoep er daarna van!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties