Healthy gepofte granen rotsjes

Gepofte granen kwam ik tegen in de winkel en daar maakte ik deze chocoladesnack van. Lekker bij de koffie of thee als rots in de branding. Een nieuwe variant op de pindarotsjes. Een verantwoorde snack maar intens genieten!

Ingrediënten:

  • 30 gram gepofte tarwe
  • 15 gram gepofte quinoa
  • 65 gram 100% pindakaas met stukjes
  • 20 gram syrup gold van Green Sweet Stevia of honing
  • 100 gram pure chocolade 85% van Lindt

Bereiding:
Doe alle ingrediënten behalve de chocolade in een kom en mix dit goed door elkaar. Zorg dat het mengsel één geheel wordt. Zet het mengsel ondertussen even in de koelkast. Zet een pannetje water op het vuur en zet hierop een vuurvaste kom. Smelt in deze kom de chocolade au bain-marie terwijl het water warm wordt. Als de chocolade gesmolten is, meng je het gepofte granen mengsel door de chocolade. Pak hierna een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover het mengsel. Ik maakte hoopjes van ongeveer 1 eetlepel. Laat de chocolade hierna opstijven en bewaar de rotjes in de koelkast. Smakelijk!

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.