Courgette is rijk aan mineralen en broccoli zit boordevol vezels, ijzer, vitamine C en bètacaroteen (wordt in het lichaam omgezet in vitamine A). Deze soep zit dus vol goede voedingsstoffen en is lekker en gezond. Daarnaast in een mum van tijd klaar. Door de gerookte zalm heb je een heerlijke smaakcombinatie en heb je een volwaardige maaltijd.
Ingrediënten: (4 personen)
- 1 broccoli
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 1 theelepel knoflookpoeder of verse knoflook
- scheutje olijfolie
- 1 liter kippenbouillon (2 bouillon blokjes)
- 300/400 gram gerookte zalm (75/100 gram p.p.)
- peper
- peterselie en crème fraîche ter garnering
Bereiding:
Pel en snipper de ui en snijd de broccoli en courgette in kleine stukken. Gebruik ook de stronk van de broccoli want deze kan je prima gebruiken en bevat veel voedingsstoffen. Giet een scheutje olijfolie in een kookpan en fruit hierin de ui met de knoflookpoeder of verse knoflook. Voeg hierna de broccoli en courgette toe en laat even meebakken. Hierna voeg je de bouillon toe en laat je het voor ongeveer 10-15 minuten koken. Het is klaar als de groenten zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer en maak op smaak met peper. Snijd de zalm in kleine reepjes en verdeel over de soepkommen. Giet de soep over de zalm en garneer met crème fraîche en peterselie. Smakelijk!
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties