Pompoensoep

Soep is altijd een goed idee. Het is erg voedzaam en bevat daarnaast over het algemeen veel groenten. Vaak hebben kinderen dan niet eens door dat ze veel groenten aan het eten zijn. Het kan zowel gegeten worden als voorgerecht of als hoofdgerecht. Deze keer als voorgerecht met een soepstengel met roomkaas en parmaham. Of kies bijvoorbeeld voor een stokbroodje en je hebt een volwaardige maaltijdsoep. 

Ingrediënten:
• 1 grote ui
• 1 theelepel kerriepoeder
• Scheutje olijfolie
• 450 gram pompoenblokjes (vers of uit de vriezer)
• 500 ml kippenbouillon (bouillonblokje of gevogelte fond)
• 1 prei
• Mespuntje gemalen cayennepeper
• Crème fraîche
• Platte peterselie
• Soepstengels, roomkaas en parmaham om eventueel de soep mee te garneren.

 

Deze soep kan je natuurlijk makkelijk vegetarisch maken door groentebouillon te gebruiken en de parmaham achterwege te laten. Ook vind ik het erg lekker om deze soep te eten met gerookte zalm snippers. Verdeel de snippers in je bord over de soep en serveer de soepstengel met gerookte zalm en/of roomkaas.  

Bereiding:

Snijd de ui fijn en fruit de ui aan in de pan met een scheutje olijfolie. Voeg hierna de kerriepoeder en de pompoenstukjes toe. Meng dit goed door elkaar. Als alles goed gemengd is, kan de kippenbouillon worden toegevoegd. Hier kan 500 ml water met een bouillonblokje voor worden gebruikt of 250 ml gevogelte fond met 250 ml water. Breng de bouillon aan de kook en laat het geheel 20 minuten koken tot alles gaar is. Snijd ondertussen de prei in dunne ringen. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de prei toe. Breng de soep op smaak met peper, zout en cayennepeper en laat nog even 5 minuten koken. Is de soep te dik? Voeg dan wat extra water toe en mogelijk wat extra kerrie. Roer de crème fraîche los, zodat deze smeuïg wordt. Schep de soep in diepe borden of kommen en schep er de crème fraîche op. Maak de soep af met wat platte peterselie. Wil je het leuk serveren met een soepstengel? Besmeer dan een soepstengel met roomkaas en rol daar een plakje parmaham omheen. Smakelijk!

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.