Groenten tompouce

Ben je nog op zoek naar een heerlijk vegetarisch voorgerecht? Zoek niet verder en ga aan de slag met dit heerlijke recept! Bij een tompouce zijn het vaak laagjes met bladerdeeg. Bij deze versie koos ik voor aubergine en courgette, hierdoor is het een gezondere/lichtere versie. Een kleinere versie maken kan natuurlijk ook, dan gebruik je maar één laag en de helft van het roomkaasmengsel. 

Ingrediënten: (4/5 personen)

  • Aubergine
  • Courgette
  • 125 gram kruiden roomkaas
  • 125 gram crème fraiche
  • 8 cherrytomaten
  • 4 peppadews
  • handje pijnboompitten
  • handje parmezaanse kaas flakes
  • 2 handjes rucola
  • balsamico cremissimo van Bertolli

Bereiding:
Doe de roomkaas en crème fraiche in een beker en mix goed door elkaar met een staafmixer. Doe de mousse in een spuitzak en bewaar deze in de koelkast. Snijd ondertussen de aubergine en courgette in plakken. Zorg ervoor dat je van allebei 4/5 grote plakken hebt. Bak deze plakken aan in de pan met een beetje olijfolie en bestrooi met peper. Als ze gaar zijn dan laat je de plakken uitlekken op keukenpapier. Bak vervolgens de pijnboompitten kort aan in de pan. Snijd de tomaten in dunnen plakjes en de peppadew in smalle reepjes. Pak het aantal borden en verdeel hierover wat rucola. Leg vervolgens op elk bord een plak aubergine. Spuit hier voorzichtig 10 kleine toefjes roomkaasmousse op. Verdeel ongeveer 4 plakjes tomaat en 4 reepjes peppadew over de mousse, een aantal pijnboompitten en kaas flakes. Herhaal dit voor elk bord en ga hetzelfde te werk met de plak courgette. Aan het einde leg je de plak courgette bovenop de plak aubergine met mousse. Garneer vervolgens de tompouce met balsamicocreme. Smakelijk!

 

Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.