Op een Griekse avond is deze dip onmisbaar, samen met souvlaki, pitabroodjes en een Griekse salade. Maar eigenlijk kan deze dip altijd. Het is namelijk ook erg lekker voor bij de borrel of om te serveren bij een lekker stukje vlees of groenten. Tzatziki maakt van elke maaltijd of borrel een feestje!
Ingrediënten:
- halve komkommer
- teen knoflook of een flinke scheut knoflookpoeder naar smaak.
- 250 gram Griekse yoghurt
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- halve eetlepel citroensap
- peper en zout
Met de kruiden kan je ook eindeloos variëren. Gebruik ook eens een keer peterselie, dille of tijm naar smaak!
Bereiding:
Rasp de komkommer en de knoflookteen. Laat de komkommer even uitlekken op een keukenrol en doe de Griekse yoghurt in een kom. Voeg hier de komkommer en knoflook naar smaak aan toe (zelf koos ik voor een half teentje, omdat ik niet van een sterke knoflooksmaak houd). Doe vervolgens de oregano en de citroensap erbij. Proef de dip en maak op smaak met peper en zout.
Ben je geïnspireerd door dit recept? Op mijn instagram-pagina vind je nog meer recepten en ideeën!
Reactie plaatsen
Reacties